Home

Nieuws 1 reactie

Agrohandelsbedrijf Louis Dreyfus wil geld ophalen

Louis Dreyfus Commodities (LDC) wil met de uitgifte van bedrijfsobligaties €500 miljoen ophalen bij investeerders. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het Rotterdamse handelsbedrijf in agrarische grondstoffen heeft het geld nodig om het bedrijf te reorganiseren.

Bovendien moeten aandeelhouders worden uitgekocht.

De afgelopen drie jaar liepen winsten door de lage graanprijs terug, waardoor de schuldpositie van het van origine Franse bedrijf is verslechterd. Het is een fenomeen dat zich ook voordoet bij concurrent Glencore, dat haar agrarische activiteiten ook vanuit Rotterdam aanstuurt.

Onvrede over bestuur

Het geld kan ook dienen om aandelen terug te kopen van de familieleden die het bedrijf deels in handen hebben. Een deel van de familie wil zich uit onvrede over het bestuur terugtrekken uit het bedrijf, en het bedrijf is verplicht hun aandelen terug te kopen.

Eén reactie

  • farmerbn

    Je ziet het steeds dat als er bij grote familiebedrijven het management buiten de familie komt, het bedrijf de lange termijn visie verliest. Familiebedrijven zijn nl steeds bezig met de lange termijn terwijl passerende managers liever voor de korte termijn gaan incl de bonus. Familieleden van Dreyfus kunnen beter zich laten uitkopen en het verkregen geld weer investeren in familiebedrijven waar de directeur nog wel familie én de baas is.

Of registreer je om te kunnen reageren.