Home

Nieuws

Videocontroles in Franse slachterijen

In Franse slachthuizen worden volgend jaar videocontroles ingezet om het dierenwelzijn te monitoren.

Dat heeft Stéphane Le Foll, minister van landbouw, bekendgemaakt na een bijeenkomst met vertegenwoordigers van een onderzoekscommissie. Deze commissie is ingesteld nadat afgelopen jaar in de media meerdere malen negatief is geschreven over problemen van dierenwelzijn in de Franse slachterijen.

De commissie heeft aanbevelingen gedaan over een verbeterde transparantie en toezicht in de slachterijen, een intensievere opleiding van het personeel en het vermijden van overmatige werkdruk. Daarnaast zijn aanbevelingen gedaan voor diervriendelijke methoden en apparatuur in de slachterijen en verbetering van de overheidscontroles. Le Foll wil de nationale dialoog over dierenwelzijn in slachthuizen voortzetten, met als doel het consumentenvertrouwen te versterken.

Of registreer je om te kunnen reageren.