Home

Nieuws

Van Dam wil minder dierproeven met landbouwhuisdieren

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil het aantal dierproeven op landbouwhuisdieren terugbrengen.

Hij heeft het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid gevraagd om een afbouwschema te maken om tot een aanzienlijke reductie van het aantal dierproeven te komen. Van Dam wil zo min mogelijk dierproeven en - waar ze onvermijdelijk zijn - naar optimale verfijning, vervanging en vermindering.

Proefdieren

In 2016 werden 20.848 landbouwhuisdieren als proefdier gebruikt, ten opzichte van 7.929 in 2015. De stijging heeft te maken met projecten van de Gezondheidsdienst voor Dieren, waarbij toestemming is gegeven om maximaal 20.848 dieren in te zetten als proefdier. Het gaat om proeven naar schimmels in veevoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.