Home

Nieuws 1 reactie

Van Dam: €8 miljoen voor hightech-landbouw

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken trekt €8 miljoen uit om de landbouw gebruik te laten maken van de nieuwste technologische hoogstandjes.

Dat liet Martijn van Dam donderdag weten tijdens de opening van de Dutch Agri Food Week in Wageningen. Bezien wordt of technologie uit onder meer de ruimtevaart of de medische wereld kan worden toegepast voor een duurzamere voedselproductie.

'Nederlandse landbouw internationaal bekend als innovatief'

Dat kan bij landbouwrobots die op alle momenten op een milieuvriendelijke manier het land bewerken, of met satellietbeelden en sensoren die precies aangeven bij welke gewassen water of mest moet. De sector kan daardoor ook in de toekomst toonaangevend blijven. "De Nederlandse landbouw staat internationaal bekend als innovatief en efficiënt. Hiermee kunnen we die positie verder versterken", aldus Van Dam.

Welke projecten geld krijgen is nog niet bekend

Het is de verwachting dat het bedrijfsleven eenzelfde bedrag investeert in zogenaamde hightech-landbouw. Naar welke projecten geld gaat, wordt later bekend.

Eén reactie

  • henkpol12

    Misschien is het ook verstandig om aan de basis duurzame en weerbare teelttechnieken te ontwikkelen die minstens zoveel op wal halen als high tech systemen wat overigens ook belangrijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.