Home

Nieuws 1 reactie

TTIP-onderhandelingen gaan door

De EU en VS onderhandelen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewoon verder over een handelsakkoord, TTIP genoemd.

Dat zegt Eurocommissaris Cecilia Malmström in een reactie op opmerkingen van de Waalse premier Paul Magnette. Op zondag ging Wallonië na lang protest onder voorwaarden akkoord met een soortgelijk verdrag met Canada. Volgens Magnette sluiten de voorwaarden een handelsverdrag met de VS uit. Malmström denkt juist dat de ervaring die het sluiten van een verdrag met Canada heeft opgeleverd, de EU helpt een verdrag met de VS uit te onderhandelen.

'Onderhandelingen TTIP opnieuw beginnen'

TTIP ligt in Nederland onder vuur van diverse agrarische belangenorganisaties – maar niet van LTO. Frankrijk en Oostenrijk riepen recentelijk op de onderhandelingen tot TTIP helemaal opnieuw te beginnen.

Eén reactie

  • agri2

    Gisterenavond een documentaire gezien op National Geographic over klimaatverandering. TTIP (vrije handel=produceren waar dat het goedkoopste kan) en tegengaan van klimaatverandering gaan niet samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.