Home

Nieuws 1 reactie

Fraudeurs met paardenvlees mogelijk voor Franse justitie

De officier van justitie in Parijs wil vier betrokkenen bij het paardenvleesschandaal uit 2013, waaronder twee Nederlanders, voor de rechter dagen.

Het viertal moet worden vervolgd voor georganiseerde fraude en ernstige oplichterij, door paardenvlees in kant-en-klaarmaaltijden (zoals lasagne) te verkopen als rundvlees.

Drie jaar geleden moesten tienduizenden kant-en-klaar maaltijden en andere vleesproducten in een groot aantal Europese landen worden teruggeroepen, nadat de fraude aan het licht was gekomen. Het vlees bleek afkomstig van het Zuid-Franse bedrijf Spanghero, dat inmiddels ten onder is gegaan.

Twee Nederlandse handelaren vervolgen

De 750 ton vlees zou zijn geleverd door of via tussenkomst van twee Nederlandse handelaren, Johannes Fasen en Hendricus Windmeijer. Justitie wil nu die beide Nederlanders en de ex-directeuren van Spanghero vervolgen voor hun rol in de affaire. Naar Frans recht moet een rechter van instructie beslissen over het verzoek.

Eén reactie

  • koestal

    ach,dat doen Nederlanders toch niet ?

Of registreer je om te kunnen reageren.