Home

Nieuws

Nieuwe stap voor mestverwerker Greenferm

Mestverwerker Greenferm heeft afspraken vastgelegd met transporteurs voor het mesttransport naar de mestverwerkingsfabriek in Apeldoorn. Deze week tekenden vertegenwoordigers van Greenferm en transporteurs Berkhof en Vlastuin daartoe een een overeenkomst.

Volgens Greenferm is inmiddels ingeschreven voor bijna 70% van de jaarlijkse hoeveelheid te verwerken drijfmest voor de locatie in Apeldoorn. Op het bedrijventerrein ‘De Ecofactorij’ wil Greenferm eind dit jaar starten met de bouw van de fabriek. Daarmee is een investering gemoeid van circa €9 miljoen. Het is de bedoeling dat jaarlijks 350.000 ton drijfmest van rundvee en varkens wordt verwerkt.

In augustus is de vergunning verleend. De bouw gaat definitief van start zodra voldoende boeren hebben ingeschreven voor levering. Het bedrijf gaf eerder aan dat de bouw van start kan gaan zodra minimaal voor 250.000 ton is ingeschreven. Met de genoemde 70% is die hoeveelheid vrijwel bereikt.

Tarief Greenferm

GreenFerm werkt met een all-in-tarief dat bestaat uit een poortgeld van €11 per ton drijfmest en een toeslag voor transport, monstername en -analyse, administratie en weging. De vergoeding voor het transport is afhankelijk van de afstand naar de mestverwerkingsfabriek in Apeldoorn. Veehouders hebben volgens Greenferm het hele jaar zekerheid over mestafzet. Voor het reserveren van verwerkingscapaciteit geldt een tarief van €1 per ton mest. Dit voorschotbedrag wordt in het eerste mestleveringsjaar in mindering gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.