Kamervragen na gebruik term landbouwgif - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kamervragen na gebruik term ‘landbouwgif’

VVD, SGP en CDA zijn niet te spreken over de term ‘landbouwgif’ die staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft gebruikt.

In een bericht over de inzet van een innovatieve schimmel als alternatief bestrijdingsmiddel meldde het ministerie vorige week dat de schimmel landbouwgif zou kunnen vervangen.

VVD’er Helma Lodders, SGP’er Elbert Dijkgraaf en CDA’er Jaco Geurts hebben daar gezamenlijk Kamervragen over gesteld. Zij willen van de staatssecretaris weten of hij er bewust voor heeft gekozen te spreken over landbouwgif in plaats van ‘gewasbeschermingsmiddelen’, en welk doel hij daarmee had.

Terminologie overgenomen van maatschappelijke organisaties

Van Dam neemt met het woord gif de terminologie over die sommige maatschappelijke organisaties ook gebruiken, vinden de drie Kamerleden. Zij vragen zich af of de staatssecretaris zich wel realiseert dat de Nederlandse land- en tuinbouw zich op achterstand voelt gezet, als de staatssecretaris de term landbouwgif in de mond neemt, in plaats van het woord gewasbeschermingsmiddel dat ook in de wet staat en volgens de vragenstellers meer neutraal is. Zij vragen of de staatssecretaris van plan is om ‘onnodig negatieve framing’ te vermijden.


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin