Home

Nieuws 4 reacties

Kamervragen na gebruik term 'landbouwgif'

VVD, SGP en CDA zijn niet te spreken over de term 'landbouwgif' die staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) heeft gebruikt.

In een bericht over de inzet van een innovatieve schimmel als alternatief bestrijdingsmiddel meldde het ministerie vorige week dat de schimmel landbouwgif zou kunnen vervangen.

VVD'er Helma Lodders, SGP'er Elbert Dijkgraaf en CDA'er Jaco Geurts hebben daar gezamenlijk Kamervragen over gesteld. Zij willen van de staatssecretaris weten of hij er bewust voor heeft gekozen te spreken over landbouwgif in plaats van 'gewasbeschermingsmiddelen', en welk doel hij daarmee had.

Terminologie overgenomen van maatschappelijke organisaties

Van Dam neemt met het woord gif de terminologie over die sommige maatschappelijke organisaties ook gebruiken, vinden de drie Kamerleden. Zij vragen zich af of de staatssecretaris zich wel realiseert dat de Nederlandse land- en tuinbouw zich op achterstand voelt gezet, als de staatssecretaris de term landbouwgif in de mond neemt, in plaats van het woord gewasbeschermingsmiddel dat ook in de wet staat en volgens de vragenstellers meer neutraal is. Zij vragen of de staatssecretaris van plan is om 'onnodig negatieve framing' te vermijden.

Laatste reacties

 • ...............

  Het is toch al lang duidelijk waar dit verschrikkelijke mannetje naar toe wil, zo vader zo zoon.

 • shuetink1

  Typisch een PvdA uitdrukking om de landbouw zo weg te zetten.
  Zoals we van de week ook konden uit de mond van PvdA gemeenteraadsleden konden horen, gif.

 • alco1

  En dat is de staatssecretaris van landbouw?????

 • veehandel.bergsma1

  Hij riep toch een keer "ik ben er niet voor de boeren " zegt volgens mij al genoeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.