Home

Nieuws

Kaasboer Van de Voort in duurzame top 100

Jan Dirk van de Voort, melkveehouder en eigenaar van kaasboerderij ‘De Groote Voort’ in Lunteren, staat dit jaar als nieuwkomer in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw.

Van de Voort werd eerder dit jaar uitgeroepen als Agrarisch Ondernemer van het jaar en komt binnen in de duurzame top 100 op plaats 67. Van de Voort maakt samen met zijn vrouw Irene en zoon Peter biologische kaas met een natuurkorst onder het merk Remeker van melk van hun Jersey koeien. De kaas wordt voor een groot deel afgezet in speciaalzaken en horeca. Van de Voort verdient erkenning voor zijn eigenzinnige visie op landbouw en zijn doorzettingsvermogen volgens Trouw.

Jan Dirk van de Voort.<br /><em>Foto: Jan Willem Schouten </em>
Jan Dirk van de Voort.
Foto: Jan Willem Schouten

WUR-onderzoeker in Duurzame top 100

Een andere nieuwkomer in de lijst, die in delen wordt gepubliceerd, is Bram Bos, onderzoeker bij Wageningen UR. Bos is 14 jaar actief als wetenschapper en ontwikkelde, samen met het bedrijfsleven, diverse stalsystemen voor legkippen (Rondeel, Lankerenhof), vleeskuikens (Windstreek) en melkvee (Kwatrijn). Het natuurlijke gedrag van de dieren, milieu, landschap en de relatie consument/producent zijn daarbij uitgangspunt. Dat die nieuwe stallen financieel ook haalbaar zijn, bewijzen nu steeds meer boeren, volgens Trouw.

Bos was ook betrokken bij de ontwikkeling van de uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij en is verder betrokken bij de scenario-ontwikkeling voor natuurbehoud en de geitenhouderij op Bonaire.

Of registreer je om te kunnen reageren.