Home

Nieuws

Britten zien miljarden aan exportkansen

De Britse minister voor plattelandszaken Andrea Leadsom denkt dat er voor miljarden aan exportmogelijkheden voor agrarische producten en voeding liggen buiten de EU.

Ze ziet onder meer kansen in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en in Mexico en Zuid-Amerika.

Dat stelt de minister in een nieuw actieplan voor de export van voeding en dranken. Met haar project loopt Leadsom vooruit op Brexit, waarbij de reële kans bestaat dat de Britten niet meer volledig toegang krijgen tot de Europese interne markt. De minister ziet kansen op 9 productmarkten in 18 landen die samen zeker €3,5 miljard extra in het laatje kunnen brengen. Ze wil er ook actief aan bijdragen dat die markten worden opengebroken voor Britse exporteurs door handelsmissies te organiseren, exportdeskundigen op te leiden en bedrijven anderszins te ondersteunen.

Kansen voor traditioneel Britse product

In Japan liggen kansen voor traditionele Britse producten als thee en koekjes maar ook voor rundvlees. Australiërs en Nieuw-Zeelanders zijn volgens Leadsom vooral geïnteresseerd in bier en cider, terwijl het in Mexico en Zuid-Amerika draait om whisky, gin en een reeks andere producten. Leadsom: "Onze voeding en dranken zijn beroemd vanwege de hoogste eisen rond dierenwelzijn, kwaliteit en veiligheid. Ik wil dat een groter deel van de wereld ervan kan genieten."

Of registreer je om te kunnen reageren.