Home

Nieuws 1 reactie

NVWA maakt namen afnemers Selten openbaar

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt alle namen en adresgegevens van de afnemers van vleesgroothandel Selten in Oss openbaar.

Het gaat om alle bijna 1.800 directe en indirecte afnemers (pdf) die in de periode 1 januari 2011 tot en met 13 februari 2013 vlees of producten met het vlees van Selten hebben ontvangen. Dat meldt de NVWA. Openbaarmaking van de gegevens is een gevolg van een uitspraak van de rechtbank Amsterdam op 2 december 2015 over een WOB-verzoek van Foodwatch.

Paardenvlees als rundvlees verkocht

Het vlees van vleesgroothandel Selten moest destijds uit de handel genomen worden omdat de vleesgroothandel Selten de herkomst van het vlees niet duidelijk kon aantonen en omdat er in rundvlees van de vleesgroothandel paardenvlees was aangetroffen. De afnemers en indirecte afnemers van de vleesgroothandel wisten dit niet toen zij het vlees kochten.

Eigenaar veroordeeld

De eigenaar van vleesgroothandel Selten is op 7 april 2015 door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf omdat hij zich als bestuurder schuldig maakte aan het vervalsen van facturen, pakbonnen en schriftelijke verklaringen en het gebruik van valse documenten bij de handel in vlees. De eigenaar is hiertegen in beroep gegaan.

Eerder maakte de NVWA al een lijst met alle producten waar het vlees van de vleesgroothandel in verwerkt was openbaar. In deze lijst stond ook welke acties de betrokken afnemers hebben ondernomen.

Eén reactie

  • henver1

    En wat is hier het doel van , de afnemers nu ook nog aan de schandpaal ?

Of registreer je om te kunnen reageren.