Home

Nieuws 1 reactie

Fresco lid Europese taakgroep margeverdeling

Bestuursvoorzitter Louise Fresco is lid van een 12-koppig team dat door de Europese Commissie is ingesteld om agrarische markten onder de loep te nemen.

Eerder werd al bekend dat de taakgroep wordt voorgezeten door oud-landbouwminister Cees Veerman. Andere leden van de groep zijn onder meer ex-CEO Helfried Giesen van vleesconcern Westfleisch en Jérôme Bedier, de tweede man van supermarktgigant Carrefour. De taakgroep is onder meer ingesteld om te onderzoeken in hoeverre marges eerlijk worden verdeeld binnen de keten. Naar verwachting volgt in de herfst de rapportage.

Eén reactie

  • agratax(1)

    Of de marges eerlijk worden verdeelt of niet, pretendeert dat er een marge is. Het zou mooi zijn als we te weten komen hoeveel NETTO marge er te verdelen is. Marge bestaande uit kosten, arbeid, transport, opslag, keuring etc. staan vast. Hier kan geen van de keten partijen iets aan veranderen. Ik vrees dat de handel zijn netto marge niet bloot geeft. Het is bedrijfsgeheim. We zullen dan ook niet verder komen, dan dat de aantoonbare toegevoegde kosten op tafel komen en waar die in de keten liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.