Home

Nieuws 3 reacties

Drugsgebruik op platteland neemt toe

De politie op het platteland heeft de handen vol aan de gevolgen van drugsgebruik. Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Weliswaar is het drugsgebruik op het platteland nog steeds minder dan in de stad, maar de verschillen worden kleiner. De politie in plattelandsgemeenten heeft vaker te maken met drugsgebruikers die onvoorspelbaar gedrag vertonen, vaak onder invloed van GHB (gamma-hydroxyboterzuur).

Samenwerking

Dat het gebruik van drugs op het platteland toeneemt, komt ook doordat plattelandsbewoners meer met de stad in aanraking komen dan vroeger. In andere landen waar onderzoek is gedaan naar drugsgebruik op het platteland wordt dezelfde tendens waargenomen.

Minister Van der Steur zegt dat gemeenten samen met organisaties op gebied van zorg, opvang, wonen, politie en justitie de problemen moeten aanpakken.

Laatste reacties

  • alco1

    De foto is natuurlijk op het platteland, maar zo lijkt het net dat een ploegende boer met drugsgebruik wordt geassocieerd.

  • WGeverink

    Klopt alco. Je kan alleen maar hopen dat ze die ploegende boer niet ook nog na wijzen als een persoon die een scheve "schaar" rijdt.

  • WGeverink

Of registreer je om te kunnen reageren.