Home

Nieuws

Boomkweker Ebben wint Tuinbouwondernemersprijs

Boomkwekerij Ebben in Cuijk heeft woensdag de Tuinbouwondernemersprijs gewonnen. De prijs werd voor de 30ste keer uitgereikt.

In aanwezigheid van koningin Máxima kreeg Toon Ebben de prijs uit handen van voorzitter Nico Koomen van de Stichting Tuinbouwondernemersprijs.

De nieuwjaarsbijeenkomst die traditioneel aan de uitreiking van de prijs is verbonden op de Keukenhof in Lisse was drukker dan ooit. De stemming onder de aanwezigen was bovendien optimistischer dan ze in lange tijd is geweest.

Langetermijnvisie Ebben

Boomkwekerij Ebben maakte indruk op de jury vooral door de langetermijnvisie van het bedrijf dat bomen minstens 10 jaar op het bedrijf houdt en soms zelfs 50 jaar of langer. Het bedrijf teelt bomen van klein tot monumentaal op in totaal 450 hectare verdeeld over 135 locaties. Ook op de criteria voor duurzaamheid en consumentencommunicatie scoorde het bedrijf hoog.

Boomkweker Ebben wint Tuinbouwondernemersprijs

Eosta en Ter Laak

Datzelfde gold voor twee andere genomineerden handelsbedrijf Eosta in Waddinxveen en orchideeënkwekerij Ter Laak in Wateringen, dat 4 jaar geleden ook al eens genomineerd was.

Royal Brinkman

Tuinbouwtoeleveraar Royal Brinkman in 's-Gravenzande was de 4de genomineerde. Dit bedrijf kan met name op een succesvolle internationaliseringsstrategie bogen. Het won 26 jaar geleden de Tuinbouwondernemersprijs. Een 2de trofee zat er echter niet in.

Of registreer je om te kunnen reageren.