Home

Nieuws 3 reacties

Acties Franse boeren worden heviger

De acties van Franse veehouders in Bretagne worden heviger. In Quimper en Rennes heeft de oproerpolitie traangas gebruikt om actievoerende boeren uit het centrum van de stad te verdrijven.

Die boeren hadden eerder stro en pallets in brand gestoken voor de kantoren van de regionale overheid. In Quimper deden ze dit ook bij de agrarische bank Crédit Agricole. In Guincamp en Le Mans trokken boeren met hun tractoren naar het centrum, hoewel het daarbij niet om grootschalige acties ging. In Plouisy in de buurt van Saint-Brieuc werd opnieuw de snelweg RN12 geblokkeerd, zoals ook woensdag al het geval was.

De boerenbond FDSEA heeft aangekondigd door te gaan met de acties en deze ook uit te breiden, zolang er geen gesprek komt met premier Manuel Valls. Inmiddels heeft minister Stéphane le Foll van landbouw wel aangekondigd begin volgende week naar Bretagne te komen om daar met de boze veehouders te praten.

Acties Franse boeren worden heviger

Lees meer over de boerenprotesten.

Laatste reacties

 • geen boer

  In Frankrijk dreigen diverse sectoren de Europese concurrentieslag te verliezen. Men wendt zich vervolgens tot de overheid, welke hiervoor gevoelig is. Eind van het liedje gaat zijn dat hun boeren, hoewel minder competitief, toch óók de prijsdalen overleven door een of andere vorm van nationale ondersteuning. Mag natuurlijk niet helemaal van Brussel, maar hé, die regels zijn voor de brave jongetjes zoals Nederland, toch?

 • Farmer4life2

  Klopt @geen boer.

  Je ziet de duidelijke verschillen of je politiek op je hand hebt of niet.

  Ierland, Frankrijk, Bulgarije en Polen zijn landen waar de overheid pro boer is. Nederland is juist het omgekeerde.

  Duitsland is ook meer voor de boeren als Nederland.

  Niet vergeten dat daarmee veel voordeel wordt gehaald. Kosten verhogingen zijn vaak vanuit de overheid gestuurd.

 • PIETER123

  Hoe is het eigenlijk met die 30 miljoen die toen bij het boerenprotest in Brussel naar Nederland is overgemaakt vanwege de lage prijzen.Met een beetje vogeltjes beheer kan je de bank betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.