Home

Nieuws 6 reacties

ABN AMRO verwacht later herstel olieprijs

De olieprijs kan in de loop van 2016 nog enig herstel laten zien, maar dat laat langer op zich wachten dan eerder werd verwacht. Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO in een vrijdag gepubliceerd rapport over de oliesector. Volgens de bank kan de olieprijs tegen het einde van het jaar stijgen tot $50 per vat.

Volgens ABN AMRO zal het gebrek aan investeringen in de oliesector op een gegeven moment zichtbaar worden in de productie. Wegens de lage olieprijs snijden oliebedrijven fors in hun investeringen, waardoor de productiecapaciteit onder druk komt te staan. Daardoor kunnen de huidige overschotten op termijn omslaan in tekorten, met prijsstijgingen tot gevolg.

Inzet herstel

Het is volgens de bank echter moeilijk in te schatten wanneer het herstel inzet. Zeker omdat de prijs de komende periode vooral wordt bepaald door de ontwikkeling van de Amerikaanse olievoorraden, geopolitieke spanningen en het gegeven dat OPEC-landen niet bereid zijn de productie terug te schroeven. Hierin voorziet ABN weinig verandering.

De olieprijs staat al anderhalf jaar zwaar onder druk en is ook deze week weer stevig gedaald. Met prijzen van ongeveer $32 per vat werd daarbij het laagste peil sinds 2003 bereikt.

Laatste reacties

 • ed12345

  Zo te zien is de belasting niet gedaald diesel is wel iets goedkoper geworden maar niet veel

 • producent

  weer een glazenbollen bank die iets verwacht

 • Koen123

  5 jaar terug prognose gelezen , olie prijs zal richting 200 dollar gaan, als ik toen gezegd zou hebben 37,50 kan ook was ik de domme boer geweest

 • Vhouder

  voorspelling die wel uitkomt ik verwacht dat banken ook dit jaar weer veel produkten verkopen waar alleen zij beter van worden en niemand op zit te wachten ook voorspel ik een hoger salaris voor de top bij de banken.

 • Koen123

  Ook boeren kunnen zeer goed voorspellen,,wij als buitenmensen kunnen ook zonder computers het weer voorspellen,vandaar de vele ontstane weerspreken, zoals deze.
  Regend het in mei dan is april voorbij
  Fijne avond

 • Guus Queisen

  Net zo'n voorspelling als in 2016 en 2017 krijgen we geen elfstedentocht, maar vieren we wel carnaval.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.