Home

Nieuws 1986 x bekeken

Van der Steur: zorg om criminaliteit platteland

Den haag - Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft grote zorg over de ontwikkeling van de criminaliteit in de agrarische sector. Hij doelt daarmee op het grote aantal landbouwvoertuigen en andere landbouwgereedschappen die op het platteland worden gestolen.

Van der Steur zei dinsdag tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer dat hij in overleg is met LTO Nederland over de problematiek. De minister constateerde dat het soms voor criminelen eenvoudig is om op landbouwvoertuigen weg te rijden. Hij zegt dat politie bij aangifte van een vermissing wel in actie moet komen.

Politie moet actie ondernemen

CDA-Kamerlid  Madeleine van Toorenburg riep de minister op ervoor te zorgen dat de politie ook daadwerkelijk actie onderneemt en dat niet aan de ondernemers zelf overlaat.

Meer preventie

Van de Steur memoreerde het initiatief LTO Nederland in samenwerking met zijn ministerie in mei van dit jaar genomen heeft om op landbouwbedrijven meer te doen aan preventie van diefstal.

Subsidie beschikbaar

Het ministerie heeft subsidie beschikbaar voor bedrijven die investeren in  producten zoals een opritverklikker, dieseltankalarm, voertuigbewaking, hang- en sluitwerk, een camera en een pinautomaat voor ondernemers met een boerderijwinkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.