Home

Nieuws 6 reacties

VVD bezorgd over Franse steunmaatregelen

Den Haag – Tweede Kamerleden Helma Lodders en Bas van 't Wout zijn bezorgd over een Frans steunpakket voor boeren. De liberalen vinden dat de maatregelen niet mogen leiden tot een ongelijk speelveld voor agrarische ondernemers in de EU. Ze uiten hun zorg in een Kamerbrief aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Het duo vraagt Dijkstra wat ze vindt van het Franse voornemen om de implementatie van nieuwe milieueisen voor de veehouderij te bevriezen. Als dergelijke maatregelen bevroren kunnen worden, aldus Lodders en Van 't Wout, waarom maakt Nederland er dan geen gebruik van?

Laatste reacties

 • metal

  De vvd moet niet zitten te lullen we hebben in Nederland ook al geen eerlijk speelveld met al die uitgekochte boeren .Los dat eerst maar op En zit niet te zeuren over de Fransen anders zijn we de deorgatie volgend jaar ook nog kwijt.

  M Jolink

 • schoenmakers1

  vvd zou beter bezorgd kunnen zijn dat dijksma hier voor ons niet aan wil mee werken, zoals weer blijkt zijn er mogelijkheden genoeg maar wil dijksma gewoon niet

 • alco1

  We zitten toch vaak te discuseren over een gelijk speelveld.
  Wat is hieraan mis dan?

 • Bertha4

  De VVD wil milieueisen bevriezen. Dan vergeten de heren dat ons land inmiddels ruim 17 miljoen inwoners kent en we hutje-mutje op elkaar leven.
  Dus milieueisen bevriezen: forget it!

 • piethermus1

  Reële milieueisen dienen er gewoon te zijn. Voor de eigen volksgezondheid als voor onze exportkwaliteitsvoorsprong. Laat andere landen maar inferieure zooi produceren, die ze dan vervolgens niet kwijt kunnen, zoals de Fransen nu aan het doen zijn. Daarna vragen ze zich dan waarschijnlijk weer af waarom ze dan toch zo slecht kunnen exporteren vervolgens, omdat ze niks geleerd hebben en zullen weer om steun vragen aan hun overheid. Zo zijn zij in een vicieuze cirkel aan het belanden.

  Overigens pleit ik er ook voor dat import van voedsel van een dusdanige kwaliteit dient te zijn dat het de volksgezondheid niet kan en mag schaden, omdat het immers ons volk is die m.b.t. volksgezondheid premies en belasting moet betalen en daarom mag er geen inferieure zooi ons land in komen, zoals supermarkten nu soms wel eens doen, omdat zij gewoon zooi mogen importeren volgens GlobalGap, omdat de voedselveiligheidseisen van het land van herkomst leidend zijn.

 • evanderpasch1

  ze kunnen beter zorgen dat nederland dat ook doet,ze hebben over frankrijk toch niks te zeggen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.