Home

Nieuws

VS openen grens voor Litouws vlees

Brussel - De Verenigde Staten gaat de invoer van vlees en vleesproducten uit Litouwen toestaan.

De opening van de Amerikaanse grens voor de Litouwse producten was woensdag reden voor de Europees commissarissen Phil Hogan (landbouw), Vytenis Andriukaitis (gezondheid en voedselveiligheid) en Malmstrom (handel) om daarover een gezamenlijke persverklaring af te leggen.

Hogan: goede samenwerking

De Amerikanen staan de invoer van rundvlees, varkensvlees en schapen- en geitenvlees vanuit Litouwen toe.  Het besluit van de VS laat zien dat er sprake is van een goede samenwerking tussen de veterinaire autoriteiten van de VS en Europa, aldus Phil Hogan. Volgens Hogan erkennen de Verenigde Staten hiermee dat de Europese Unie een goede en stevige aanpak heeft bij de aanpak van dierziekten. "Wij roepen andere handelspartners op de Verenigde Staten te volgen en hun beperkingen op de invoer van Europees vlees in te trekken", aldus Hogan.

Litouwen probeert als sinds 2004 de Amerikanen over te halen hun dierlijke producten af te nemen. In 2012 schrapte Litouwen het verzoek voor de export van pluimvee en eieren naar de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.