Home

Nieuws

Ruim 1.000 tractoren rond Parijs

Parijs – Op de snelwegen rond Parijs zijn donderdagochtend vroeg tussen de 1.100 en 1.500 tractoren – de schattingen lopen zoals altijd uiteen – op weg voor de grote demonstratieve bijeenkomt op de Place de la Nation in het centrum van de Franse hoofdstad.

Ook zijn duizenden boeren per auto, trein en bus op weg naar Parijs. Voor zover bekend leidt dat niet tot ernstige problemen voor het verkeer.

De gemeente heeft de Parijzenaars opgeroepen met het openbaar vervoer of de fiets te reizen of hun werk vandaag anders in te delen. De Franse boeren eisen, net als hun collega's in andere landen, meer hulp van de overheid om de grote crisis in de veehouderij te boven te komen. Ze willen vooral dat president Hollande en zijn ministers de vele in de afgelopen weken gedane beloften waarmaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.