Home

Nieuws 4 reacties

Rechter verbiedt afschot ganzen in delen Overijssel

Zeist - De rechtbank in Zwolle zette maandag een streep door het afschieten van ganzen in Overijssel door de Vogelbescherming in het gelijk te stellen.

Overijssel had het grootschalig afschot van ganzen via een ontheffing van de Flora- en Faunawet mogelijk gemaakt, voor de hele provincie gedurende het hele jaar.

Alleen afschot in gebieden met schade

De rechtbank stelt nu vast dat de provincie ten onrechte deze ontheffing heeft afgegeven voor het doden van grauwe ganzen in de hele provincie in de winterperiode (1 oktober tot 1 april), in plaats van alleen in de gebieden waar daadwerkelijk schade is. Voor kolganzen geldt hetzelfde in zowel de winterperiode als de zomerperiode. Voor brandganzen waren de maatregelen al beperkt tot delen van de provincie waar daadwerkelijk schade is geconstateerd.

Afschot ganzen Natura 2000-gebieden

Er loopt nog een beroepsprocedure bij de Raad van State over het afschot van ganzen in en rond Natura 2000-gebieden in Overijssel.

Laatste reacties

 • Gijs Gans

  marjan je moet eerst eens de boel goeed lezen voordat je wat schrijft

 • veldzicht

  Gijs Gans,wat schrijft Marjan Tulp dan verkeerd ?

 • Gijs Gans

  In alle gebieden waar ganzen zitten kan nu jaar rond schade worden bestreden in de gebieden waar geen ganzen voorkomen niet ,maar dat is dan ook niet erg, ook overjarig grasland wordt nu als schade gevoelig aangemerkt wat ook zo hoort. men had liever gezien dat volledige winterrust was ingevoerd. maar dat is gelukkig niet gelukt elders kan men nu ook in nederland dit gebruiken om jaar rond schade te kunnen bestrijden.

 • boeralert


  #stemwijzer #goede doelen #nrc charity award #kies-partij-voor-de-mensen

  http://www.nrccharityawards.nl/advertenties/121/fonds-verstandelijk-gehandicapten

Of registreer je om te kunnen reageren.