Home

Nieuws 4 reacties

PvdA niet toe aan vleestaks

Den Haag - De Partij van de Arbeid is nog niet toe aan de invoering van een vleestaks. Fractievoorzitter Diederik Samsom zei tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer dat hij persoonlijk nog steeds vindt dat een vleestaks moet worden ingevoerd, "Ik heb alleen mijn eigen partij daar nog absoluut niet van kunnen overtuigen."

Samsom werd uitgedaagd door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die de PvdA'er confronteerde met een uitspraak die hij vijf jaar geleden deed in tijdschrift Marie-Claire.  Samsom zei toen dat  de aarde niet toegerust is om zoveel vlees te produceren dat 9 miljard mensen elke dag vlees kunnen eten.

Vleesconsumptie is probleem

Samsom daarover nu: "De vleesconsumptie op deze aardbol is een probleem. Negen miljard of misschien wel 12 miljard mensen kunnen in grote welvaart op deze aardbol bestaan - met het energiegebruik, met het waterverbruik en de consumptiepatronen die daarbij horen - behalve de consumptie van dierlijke eiwitten."

Alternatieve producten

Maar om de problemen op te lossen, zal een vleestaks niet het verschil maken, denkt Samsom. Hij ziet meer brood in alternatieve producten zoals die van de vegetarische slager.  "Ik mag geen reclame maken, maar er zet er volgens me één dicht bij, in de familie van mevrouw Thieme", aldus Samsom. De PvdA'er doelde daarbij op de echtgenoot van Thieme,  de boer Jaap Korteweg,  oprichter van de Vegetarische Slager.

Laatste reacties

 • boerrick

  wat slacht een vegetarische slager eigenlijk?

 • alco1

  Dat gezemel dat je met niet vlees eten de aarde kunt redden moet eens uit de wereld gebracht worden.
  De aarde zit vol met delfstoffen. Hoe is dat er gekomen, is dan de vraag?
  Er moet in de historie toch onnoemlijk veel stikstof en CO2 om de aarde gezweefd hebben om al die planten en plankton te voeden. hierbij werd zuurstof geproduceerd, waardoor aards leven mogelijk werd.
  Dieren die dus gevoed worden met plantengroei doen in feite hetzelfde als de conservering van brandstoffen in de aarde. Pure kringloop dus, waar dus niets mee aan de hand is.
  Wat wel zo langzamer duidelijk wordt is dat met de verbranding van de delfstoffen veel zuurstof verbruikt, waardoor opwarming van de aarde ontstaat.

 • veldzicht

  Diederik Samson (Greenpeace) en Thieme ( vegetarische slager) ,n lekker stel voor de agrarische sector,je hoort ze alleen als ze de boeren een rot schop kunnen geven.

 • veldhuize001

  Margje Alco 1 je heb het bij het rechte eind en een vegetarische slager bestaat niet want het heeft niets met vlees te maken en ik zal toch zeker zelf weten of ik vlees eet of niet als zei dat niet willen moeten ze dat zelf maar weten maar ondertuss3en krijgen ze wel te weinig vitamine B binnen met als gevolg dat men dan naar de arts moet voor een injectie en wat zit daar voor troep in ?

Of registreer je om te kunnen reageren.