AlgemeenNieuws

PvdA niet toe aan vleestaks

Den Haag – De Partij van de Arbeid is nog niet toe aan de invoering van een vleestaks. Fractievoorzitter Diederik Samsom zei tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer dat hij persoonlijk nog steeds vindt dat een vleestaks moet worden ingevoerd, “Ik heb alleen mijn eigen partij daar nog absoluut niet van kunnen overtuigen.”

Samsom werd uitgedaagd door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, die de PvdA’er confronteerde met een uitspraak die hij vijf jaar geleden deed in tijdschrift Marie-Claire.  Samsom zei toen dat  de aarde niet toegerust is om zoveel vlees te produceren dat 9 miljard mensen elke dag vlees kunnen eten.

Vleesconsumptie is probleem

Samsom daarover nu: “De vleesconsumptie op deze aardbol is een probleem. Negen miljard of misschien wel 12 miljard mensen kunnen in grote welvaart op deze aardbol bestaan – met het energiegebruik, met het waterverbruik en de consumptiepatronen die daarbij horen – behalve de consumptie van dierlijke eiwitten.”

Alternatieve producten

Maar om de problemen op te lossen, zal een vleestaks niet het verschil maken, denkt Samsom. Hij ziet meer brood in alternatieve producten zoals die van de vegetarische slager.  “Ik mag geen reclame maken, maar er zet er volgens me één dicht bij, in de familie van mevrouw Thieme”, aldus Samsom. De PvdA’er doelde daarbij op de echtgenoot van Thieme,  de boer Jaap Korteweg,  oprichter van de Vegetarische Slager.

Beheer
WP Admin