Home

Nieuws 1264 x bekeken

Provincies Friesland en Heilongjiang gaan samenwerken

Leeuwarden – De provincie Friesland gaat samenwerken met de Chinese provincie Heilongjiang op het gebied van zuivel en akkerbouw. Dat heeft de Nederlandse provincie bekendgemaakt. Bedrijven, de provinciebesturen en brancheorganisaties gaan na waar over en weer kansen liggen.

Partijsecretaris Wang Xiankui bezoekt Friesland met een grote delegatie, waaronder 36 bedrijven. Aankomende maandag staat een ontmoeting gepland waar de Chinese en Friese bedrijven elkaar ontmoeten. Ook worden de nieuwe kaasfabriek van A-Ware in Heerenveen en het bedrijf van aardappelverwerker LambWeston in Oosterbierum bezocht.

In december bezoekt een handelsmissie met Friese bedrijven de Chinese provincie waar 38 miljoen mensen wonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.