Home

Nieuws

Platform ABC wil ook ingrijpen in te vrije markt

Nijmegen - De Europese Unie moet het doorgedreven vrije-marktdenken vaarwel zeggen en de landbouw buiten een reeks nog te sluiten vrijhandelsverdragen, zoals de TIP en TTIP, houden. Dit stelt het Platform Aarde, Boer, Consument.

Het noemt de huidige problemen in de melkveehouderij en varkenssector als uitwassen van het blinde vertrouwen in de werking van de vrije markt. Het roept de Europese Unie op om terug te keren naar marktregulering en wil dat voor de zuivel een beroep wordt gedaan op het Markt Verantwoordelijkheids Programma, zoals ontwikkeld door de NMV en DDB.

In het Platform ABC zijn diverse organisaties vertegenwoordigd, waaronder de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en de Nederlandse Akkerbouwers Vakbond, maar ook anti-GMO club XminY en Womens International League for Peace and Freedom.

Of registreer je om te kunnen reageren.