Home

Nieuws

Petitie gestart tegen stal Koolen

Doetinchem - Natuurmonumenten, de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) en omwonenden zien de geplande grote runderstal van internetmiljonair Kees Koolen in Wichmond niet zitten. Natuurmonumenten startte daarom de campagne 'Teken Voor Jouw Landschap'.

Via tekenvoorjouwlandschap.nl roepen Natuurmonumenten en MNMF op om de petitie te tekenen, om aan te tonen dat er veel weerstand is in de omgeving tegen de komst van wat zij een megastallencomplex noemen.

Agro-industrieel complex

Koolen schroefde kortgeleden de plannen voor de stal terug van 1.445 runderen naar 650 dieren. Natuurmonumenten en de milieufederatie protesteren tegen de ongewijzigde ambities van de initiatiefnemer: Koolen wil nu elders in Gelderland een tweede stal bouwen.

Natuurmonumenten meent dat een agro-industrieel complex van zo'n grote omvang het kleinschalige boerenlandschap enorm verstoort. Het karakteristieke landschap in de Achterhoek komt steeds meer onder druk, zo zegt Natuurmonumenten.

Landschap rond Hackfort herstellen

Natuurmonumenten wil in de toekomst het landschap rondom Hackfort, waar de stal van Koolen gepland is, weer herstellen met imposante eikenlanen, authentieke boerderijen met hooibergen, boomgaarden en bolle akkers.

Beroep tegen bouwvergunning Koolen

GNMF tekende eind augustus beroep aan tegen de bouwvergunning voor een eerste stal, omdat het plan voor een intensief rundveevermeerderingsbedrijf volgens de federatie niet past in het bestemmingsplan.

Of registreer je om te kunnen reageren.