Home

Nieuws 10 reacties

Naar Brussel om uitrijverbod en vanggewas

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma gaat in Brussel vragen of het mogelijk is de termijnen voor het inzaaien van een vanggewas en het uitrijden van mest te verlengen.

Hoewel de staatssecretaris daar niet voor voelde, heeft een meerderheid van de Tweede Kamer haar daarvan donderdag overtuigd. De Kamer steunde een motie van SGP'er Elbert Dijkgraaf die daartoe opriep.

Dijksma had eerder aangegeven de weg naar Brussel niet te willen maken, omdat zij voor het verzoek in Brussel de handen niet op elkaar krijgt.  Toen Elbert Dijkgraaf donderdag toch aandrong en met een motie kwam, probeerde ze de SGP'er van de motie af te houden, door te beloven dat ze in elk geval de vraag in Brussel zou voorleggen.

Een uitspraak in de Tweede Kamer dat de termijn zou moeten worden verlengd, zou verkeerd worden uitgelegd, aldus Dijksma. Daarop paste Dijkgraaf de motie aan, door de toestemming van Brussel er in op te nemen als voorwaarde.

Laatste reacties

 • wbrooymans

  het wordt tijd dat we gewoon standaard langer uit mogen rijden. het is bijna ieder jaar al nodig geweest om uitstel aan te vragen dus de maatregel werkt gewoon niet.

  meer mineralenruimte, meer uitrijruimte, meer gebruik dierlijke mest, minder opslag en we raken niet aan het fosfaatplafond. is het nou zo moeilijk of denk ik nou zo makkelijk??

 • Zuperboer

  Ik zeg wbrooymans for staatssecretaris!

 • porky01


  Hier vlak over de grens in Duitsland rijden ze bijna jaarrond drijfmest en dan gewoon met een kestplaat. Niks geen dure injecteurs.
  Hoe zo een Europa!!!!!

 • porky01

  Moet zijn ketsplaat!!

 • maiskolf

  Volgens mij is die Dijkgraaf van de SGP een beetje de enige die er nog verstand van heeft. Mijn stem heeft ie. Dijksma snapt er werkelijk niks van. Niks geen gevoel met de landbouw!

 • Peerke1

  We hebben de verkeerde mensen aan het ROER zitten en dan ook nog met tegenzin naar Brussel gaan, terwijl wij boeren elke dag geld bijleggen bij onze harde arbeid.

 • v w

  als ze dan toch in brussel is ..kan ze meteen vragen voor uitbreiding/afschaffing van het fosfaat plafond

 • Wim Toornstra

  Vraag me wel eens af wat Brussel ons voor een voordelen bied. Hoor in het hele beleid alleen maar mag niet van Brussel. 

 • ...............  <em>'Staatssecretaris Sharon Dijksma gaat in Brussel vragen'.


  </em>Deze zin zegt alles.

 • .....

  Sharon is een marionet van Brussel

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.