Home

Nieuws 1077 x bekeken

Maat waarschijnlijk opgevolgd door Deen

Brussel – De Deen Martin Merrild lijkt Albert Jan Maat op te volgen als hoofd van Copa, de Europese koepelorganisatie voor boeren. Merrild is tot nu toe de enige kandidaat en zegt tegen TV2 News ook de steun te hebben van de belangrijkste landen.

Formeel stemmen de lidorganisatie van Copa tijdens een bijeenkomst op 24 en 25 september. Merrild is de enige kandidaat maar de statuten van Copa staan personen toe zich tot één uur voor de verkiezing te kandideren. Merrild, geboren in 1955, is zowel boer als politicus. Hij was drie jaar lang burgemeester van de Deense gemeente Struer en is eigenaar van een bedrijf waarop zowel pluimvee als nertsen worden gehouden.

Merrild voorzitter van Landburg & Fødevarer

Sinds 2012 is Merrild voorzitter van boerenorganisatie Landbrug & Fødevarer. Hij zit in het bestuur van de Koninklijke Veterinaire- en Landbouwhogeschool en in de besturen van een bank en verzekeringsmaatschappij.

Maat blijft voorzitter van LTO Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.