Home

Nieuws 2 reacties

Lokaal meer dan 50 millimeter regen

Zeist - Lokaal heeft het vrijdagavond flink geplensd. In het Zuid-Hollandse Ter Aar en het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep viel tot 22.00 uur zelfs 52 millimeter regen. Ook in Biddinghuizen in Flevoland (45 millimeter) en in De Bilt (40 millimeter) was het buitengewoon nat.

Over het algemeen kwam de meeste neerslag vrijdag terecht in Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Utrecht, de noordelijke helft van Zuid-Holland, het westen van Gelderland en het westen van Overijssel, meldt weeronline.nl verder.

Normaal valt in de kustprovincies in een hele septembermaand 80 tot 90 millimeter en in het zuidoosten 65 tot 75 millimeter. De gebieden daar tussenin kennen een langjarig gemiddelde van circa 75 millimeter.

Laatste reacties

  • piethermus1

    Niet zeuren bij schade. Er is tegenwoordig een brede weersverzekering. Die wordt steeds beter en is acceptabel qua kosten. Kost veel minder dan 10 pk meer op je trekker, maar je kunt er niet zo de blitz mee uithangen.

  • piethermus1

    Zelf ben ik dus ook verzekerd. De taxateur is al geweest voor een eerste inventarisatie. Bij ons kwam de neerslag overvloedig de afgelopen zondag op maandag.

Of registreer je om te kunnen reageren.