Home

Nieuws

Levering vochtrijke veevoeders neemt toe

Venray - In Nederland is in 2014 ruim 5,4 miljoen ton vochtrijke veevoeders geleverd. Dat is een kleine toename ten opzichte van 2013, toen 5,3 miljoen ton werd afgezet. De blijkt uit cijfers van de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV).

Vooral in tarwezetmeel en aardappelzetmeel was een afzetstijging te zien ten opzichte van vorig jaar, respectievelijk 105.000 en 45.000 ton. Aardappelsnippers, wei- en melkproducten en tarwegistconcentraat werden juist minder afgezet. De mindere afzet van tarwegistconcentraat werd gecompenseerd door een hoger gebruik van tarwezetmeel.

3 miljoen ton vochtrijk voer voor varkens

De hoeveelheid vochtrijke voedermiddelen in het dagelijkse rantsoen van Nederlandse varkens was in 2014 ruim 3 miljoen ton, een lichte stijging vergeleken met 2013. Bij de varkenshouderij zijn tarwezetmeel, aardappelstoomschillen, weiproducten en tarwegistconcentraat de belangrijkste producten.

2,4 miljoen ton vochtrijk voer naar runderen

In de rundveehouderij werd in totaal ruim 2,4 miljoen ton vochtrijke diervoeders afgezet. Voor deze sector zijn perspulp, bierbostel, aardappelspersvezels, tarwegistconcentraat en vers maisglutenvoer de grootste producten.

Of registreer je om te kunnen reageren.