Home

Nieuws 1078 x bekeken

Konijnenkooien voor musea

Amsterdam - De dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) heeft gisteren een vleeskonijnenkooi voor het Rijksmuseum in Amsterdam gezet.

Tegelijkertijd gebeurde dat ook bij andere vooraanstaande musea in zes andere EU landen, waaronder het Louvre in Parijs, het Natural History Museum in London en het National Museum in Warschau. Met deze actie vraagt de CIWF aandacht voor het leed dat in hun ogen ruim 300 miljoen konijnen in Europa lijden die in dergelijke kooien gehouden worden voor de productie van konijnenvlees. Het is niet voor niets dat de actie plaatsvindt voor musea, volgens Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: "Kooien in de vee-industrie zijn niet van deze tijd en horen thuis in een museum."

Foto

  • Konijnenkooien voor musea
    Foto: CIWF

Of registreer je om te kunnen reageren.