Home

Nieuws 1 reactie

Kamervragen over uitbreiding nertsenhouderij

Den Haag – Tweede Kamerleden Tjeerd van Dekken en Jeroen Recourt van PvdA hebben vragen gesteld over uitbreidingen van nertsenhouderijen.

Ze vragen staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma of het klopt dat zes Brabantse gemeenten uitbreidingen hebben goedgekeurd nadat de rechtbank een verbod op de pelsdierhouderij schorste.

Tijdelijke schorsing wet

Van Dekken en Recourt vragen Dijksma wat ze, nu de wet tijdelijk buiten werking is gesteld, kan doen om de uitbreiding van nertsenhouderijen te stoppen. Het duo vraagt Dijksma ook of gemeenten buiten Noord-Brabant vergunningen voor uitbreiding hebben verleend.

Ook wil het duo een reactie op de stelling van het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, dat ze niet de instrumenten heeft om de ongewenste nieuwe vestiging of uitbreiding te voorkomen.

15.000 nertsen erbij in Brabant

Van Dekken en Recourt verwijzen naar een artikel in het Eindhovens Dagblad met de titel 'Verbod en tóch meer nertsen erbij'. In het artikel staat dat er sinds de schorsing van de wet 15.000 volwassen nertsen bij zijn gekomen in Noord-Brabant. Ten slotte vragen de politici Dijksma wanneer ze een definitieve uitspraak in de door haar aangespannen beroepsprocedure verwacht.

Eén reactie

  • Jan van het Zand

    Ze hebben weer eens niks te doen in de Tweede Kamer. En dan gaan ze zich bemoeien met de aan een lagere overheid gedelegeerde taken....alsof er geen belangrijkere zaken te bespreken zijn in de Tweede Kamer.
    Zoals ook in het bedrijfsleven: Schop de helft eruit, ze zitten niks te doen of ze houden elkaar bezig....

Of registreer je om te kunnen reageren.