Home

Nieuws

Kamer vraagt om maatregelen tegen stalbrand

Den Haag - De Tweede Kamer heeft in twee moties gevraagd om maatregelen om stalbranden te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken.

Een motie van D66 en de Partij voor de Dieren vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma voor het einde van het jaar te komen met een voortgangsrapportage over het beleid om stalbranden te voorkomen. Als het nodig is moet de staatssecretaris meteen ook maatregelen aankondigen.

Extra maatregelen bestaande stallen

In een motie van de PvdA en D66 wordt gevraagd om expliciet aandacht te geven aan extra maatregelen bij bestaande stallen. Volgens de motie komen er ondanks het actieplan stalbranden nog veelvuldige branden voor, waarbij tienduizenden dieren het leven laten. Beide moties werden dinsdagmiddag aangenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.