Home

Nieuws

Kabinet zet in op eenvoudiger GLB

Den Haag – Het kabinet wil zich bij het Nederlands voorzitterschap van de EU inzetten voor vereenvoudiging van regelgeving in eigen land maar ook een eenvoudiger Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Prinsjesdagstukken. Ook wil Nederland regelgeving voor de interne markt die ook in de online-wereld werkt.

Lagere lasten

Het kabinet wil niet alleen vereenvoudiging om zaken gemakkelijker te maken, maar ook goedkoper. De administratieve lasten moeten omlaag. Daarnaast wil Nederland als voorzitter van de EU afspraken maken die de mogelijkheden voor het bedrijfsleven te innoveren vergroten.

Flexibele invulling regels

Wat betreft de Vogel- en Habitatrichtlijnen wil het kabinet een meer flexibele en dynamische invulling van Europese regels. Het kabinet wil dat er Europese afspraken komen voor een betere balans tussen octrooirecht en kwekersrecht. Een balans 'die ruimte biedt aan voldoende diversiteit van gewassen, concurrentie bij kwekers en telers en keuzevrijheid voor consumenten.'

Of registreer je om te kunnen reageren.