Home

Nieuws 1676 x bekeken 1 reactie

Hogan ziek, vervangen door Katainen

Brussel - Landbouwcommissaris Phil Hogan is wegens ziekte afwezig bij de raad van landbouwministers in Brussel. Hij wordt vervangen door de Finse commissaris Jyrki Katainen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma zegt dat zij ervan uitgaat dat het niet uitmaakt Hogan hier zit of Katainen. "Het pakket van maatregelen waarmee de Europese Commissie komt, zal niet van de persoon afhangen."

Het pakket van de Europese Commissie voorziet in een vervroegde uitbetaling van de toeslagrechten, extra begrotingsgeld voor de lidstaten om in te zetten bij een verbeterde samwnerking in de keten en promotie van producten. Dijksma wil er voor zorgen dat de nationale eveloppes niet alleen voor de zuivel beschikbaar komen, maar ook voor de varkenshouderj. Ze zegt daarvoor de steun van Duitsland en Denemarken te hebben. "We staan zij aan zij."

Eén reactie

  • maxisprint


    zuivel en varkens, vergeet niet dat de aardappelen vorig jaar € 0,04 waren

Of registreer je om te kunnen reageren.