Home

Nieuws 6 reacties

Halvering megastal miljonair Koolen

Wichmond – Er komen geen ruim 1.400 runderen, maar maximaal 650 in de nieuwe stal die internetmiljonair Kees Koolen wil bouwen in het Gelderse Wichmond. Dit laat zijn adviseur Marcel Schiphorst weten.

Komende weken start de bouw van de nieuwe stal waar uiteindelijk 500 melkkoeien in komen te staan plus 150 stuks 'overig rundvee'.

Aanleiding voor Koolen om de omvang van de stal naar beneden aan te passen, zijn de vele negatieve reacties van onder andere buurtbewoners over de omvang van het melkveebedrijf. Die werd 'te fors' bevonden, aldus Schiphorst in een verklaring. Er is ook gesproken met instanties, zoals de gemeente en Natuurmonumenten.

Tweede locatie

Het plan van Koolens bedrijf Dutch Dairy Genetics bv om 1.455 runderen te gaan houden in Nederland gaat niet helemaal van tafel. In Wichmond komen er niet zoveel, maar de ondernemer heeft besloten op zoek te gaan naar een tweede locatie in Gelderland.

Wie is Kees Koolen?

De Brabantse boerenzoon Kees Koolen (49) is bekend als oprichter van Booking.com. Hij zet in Jaborandi, Zuidoost-Brazilië, het 'grootste melkveebedrijf ter wereld' op, met 100.000 melkkoeien. Koolen wil in Nederland het genetisch materiaal fokken dat naar Brazilië kan.

Laatste reacties

 • ZaadjesBV

  die andere helft komt later wel, maar komen zal die.

 • ...............

  Het lijkt wel politiek, groot inzetten en dan halveren.

 • alco1

  Het is het zelfde trucje waarmee het LTO altijd mee in het riet gestuurd wordt. Groot inzetten en dan de tegen partij triomfantelijke resultaten laten boeken. Maar de bedoeling was gewoon dit volume. Iedereen blij.

 • agratax2

  "Waarom wil iemand de grootste op deze aardbol zijn?" Wordt je daar een beter mens van of kun je daar een betere plek mee verdienen / op eisen in het Hier na maals? Of wordt het Hoogmoed komt voor de val.

 • alco1

  @ agratax. Waarom gaat een voetballer met tientallen miljoenen op de bank naar Verweggiestan om daar nog meer te verdienen.
  Het is nog steeds dezelfde drive als waarmee ze de eerste miljoenen verdienden.

 • veldzicht

  Alco1,Dat zijn mensen die nooit genoeg hebben,als ze andere mensen er geen kwaad mee doen heb ik er geen probleem mee b.v. voetballers,vaak echter stoot je vele andere gezinnen het brood uit de mond zie de middenstand,kleinere varkensboeren, glastuinders die voorheen een goed inkomen hadden en nu hun bedrijf moesten stoppen omdat er een paar van die aso,s waren die zo nodig een mammoet bedrijf moesten beginnen en de hele markt verpesten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.