Home

Nieuws

Duitsland, Frankrijk en Polen willen meer steun voor boeren

Berlijn - "Verschillende boerenbedrijven dreigen nu al failliet te gaan", zegt landbouwminister Christian Schmidt in een bijeenkomst met zijn collega's uit Frankrijk en Polen, Stephane Le Foll en Marek Sawicki, waarin de huidige problemen in de agrarische sector besproken werden.

"Onze boeren krijgen geen kostendekkende prijzen voor hun producten", stelt Schmidt. De drie ministers zijn het er over eens dat de EU steunmaatregelen moet invoeren tijdens een bijeenkomst aanstaande maandag in Brussel.

Vooral melkveehouders en varkenshouderijen hebben het erg moeilijk volgens de landbouwministers. Schmidt en zijn collega's willen exportbevorderende maatregelen en financiële steun bij de opslag van producten. Le Foll pleit voor hogere interventieprijzen voor bepaalde producten. Ook moeten de prijsschommelingen volgens Le Foll aangepakt worden, die zijn veel te groot volgens de Fransman. "De interne markt in Europa moet meer geactiveerd worden", vult de Pool Sawicki aan.
Als belangrijke reden voor de huidige problemen zien de ministers de Russische boycot.

Of registreer je om te kunnen reageren.