Home

Nieuws 1203 x bekeken 1 reactie

ChristenUnie wil meer geld groen onderwijs

Den Haag – De ChristenUnie in de Tweede Kamer wil dat er meer geld komt voor groen onderwijs. Fractievoorzitter Arie Slob vroeg tijdens het eerste deel van de algemene beschouwingen aan de PvdA net als een jaar eerder samen een oplossing te bedenken.

Diederik Samson (PvdA) zei dat zijn partij met het onderwerp worstelde maar geen oplossing gevonden had, maar bereid is naar eventuele plannen van de ChristenUnie te luisteren.

Bezuiniging van 30 miljoen

Slob wees op de stevige verlaging van het budget volgend jaar, zo'n €30 miljoen, die vooral neerslaat bij de agrarische opleidingscentra (AOC's). Volgens hem dreigen AOC's volgend jaar door geldgebrek de deuren te sluiten voor nieuwe studenten. "Die (AOC's, red) zitten zwaar in de problemen, want die weten echt niet hoe ze daarna verder moeten. Bent u ook bereid om te bekijken of we nu net als vorig jaar een oplossing kunnen bedenken voor het groene onderwijs?"

'Pijnlijke keuze'

Samson benadrukte dat ideeën van de ChristenUnie wel ten koste van iets anders zullen gaan. "Dat betekent dat we een pijnlijke keuze zullen moeten maken, maar daarvoor zitten we in de politiek."

Slob zei daarop te hebben begrepen dat de coalitiepartijen in de regering ruimte hebben gevonden om geld te verdelen. "Zo hebt u iets voor papadagen, peuteropvang en dergelijke gereserveerd. Dat is allemaal prima, maar er ligt het komende jaar een enorm urgent probleem op het bordje van het groene onderwijs."

Eén reactie

  • ...............

    Als het over de motor van de economie gaat dan geeft de (s)linkse actievoerder niet thuis.Partij vd Armoede

Of registreer je om te kunnen reageren.