Home

Nieuws 1451 x bekeken

ChristenUnie-SGP: drones tegen wietteelt in mais

Den Bosch – De fractie ChristenUnie-SGP in de provincie Noord-Brabant wil dat drones ingezet worden om wietteelt in mais op te sporen.

De kleine christelijke partijen zijn bezorgd omdat henneptelers steeds vaker op een groot aantal plaatsen enkele wietplanten in maisvelden planten. Zo is het financiële verlies bij ontdekking kleiner.

'Agrariërs verdienen steun'

"De Agrariërs zijn hier niet van op de hoogte en kunnen het zelf nauwelijks ontdekken", aldus fractievoorzitter Hermen Vreugdenhil.  "Wij willen dan ook dat de provincie de agrariërs ondersteunt met de mogelijkheid om luchtcontroles uit te laten voeren. Dit om gezamenlijk de strijd tegen zware criminaliteit te voeren", aldus Vreugdenhil.

Succes in Limburg

De fractie wijst op een artikel in dagblad Trouw. In het artikel 'wiet wieden tussen mais in Limburg' wordt gesteld dat dit jaar al twee keer zo veel plaatsen ontdekt zijn als bij de controle vorig jaar. "Met behulp van luchtopnames weet de politie in Limburg blijkbaar de wietplanten goed op te sporen. Vanaf de weg zijn ze tussen het hoge mais niet te zien."

Of registreer je om te kunnen reageren.