Home

Nieuws 1410 x bekeken 2 reacties

CDA en VVD: draag beheer grazers over aan provincie

Den Haag - VVD en CDA in de Tweede Kamer willen dat het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt overgedragen aan de provincie Flevoland. De VVD heeft een motie daarover aangekondigd.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is niet tegen de overdracht van het dossier aan de provincie, maar dan wil ze er ook niet meer over aangesproken worden in de Tweede Kamer.

De PvdA weet nog niet of ze de motie van de coalitiepartner ondersteunt. De partij is voor decentralisatie, maar vindt het belang van dierenwelzijn mogelijk te belangrijk om uit handen te geven. GroenLinks is tegen decentralisatie op dit moment. Ook de SP pleit daar niet voor. Een en ander bleek donderdag tijdens een overleg over het beheer in de Oostvaardersplassen in de Tweede Kamer.

Laatste reacties

  • boerrick

    Heel slim, verantwoording niet nemen maar lekker van je afschuiven.
    Arme beesies

  • Mozes

    Het zou wel eens een goede stap kunnen zijn. In de Waterleidingsduinen bij Amsterdam hadden ze eenzelfde probleem als in de Oostvaarder Plassen. Dat gebied viel onder verantwoordelijkheid van het gemeente bestuur van Amsterdam. Die hebben enige tijd geleden besloten dat het aantal dieren doormiddel van afschot wordt beheert op een niveau waar het gebied voldoende voedsel voor levert. Ondanks dat de PvdD zijn thuisbasis heeft in Amsterdam, en fel tegen afschot was, heeft men dit besluit toch kunnen nemen.
    Ik verwacht dat men op provinciaal niveau veel dichter bij de werkelijkheid staat en veel eerder realistisch beleid zal voeren. De verantwoordelijkheid naar de provincie verplaatsen zou wel eens het einde kunnen betekenen voor het waanzinbeleid wat wij tot nu toe in de Oostvaarder Plassen hebben gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.