AlgemeenNieuws

Brabant eist toch MER-rapportage van Mace

Den Bosch – Het provinciebestuur van Noord-Brabant heeft besloten dat mestcoöperatie Mace toch een milieueffectrapportage nodig heeft voor de bouw van een mestverwerkingsinstallatie in de gemeente Sint Anthonis.

Daarmee loopt het vergunningstraject een jaar vertraging op.

500.000 ton mest per jaar

De Mineralen Afzet Coöperatie Elsendorp (Mace) van ruim tweehonderd veehouders heeft in 2014 bij de gemeente Sint-Anthonis een vergunning aangevraagd voor een installatie om jaarlijks 500.000 ton mest te verwerken.

De Provinciale Omgevingsdienst oordeelde in juli dat een milieueffectrapportage (MER) niet nodig is omdat alle milieuaspecten voldoende aan bod zouden komen in het reguliere vergunningstraject. Dat scheelde Mace een jaar tijd in het hele vergunningentraject.

Onder druk van omwonenden

Daar zet het provinciebestuur, onder druk gezet door omwonenden, nu een streep door. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling) wil dat wel alle milieueffecten worden getoetst en omwonenden inspraak bieden.

Geschikte locatie vinden

Mace is al jaren bezig om een geschikte locatie te vinden voor grootschalige mestverwerking. Eerdere pogingen strandden door verzet van omwonenden.

Beheer
WP Admin