Home

Nieuws 1409 x bekeken 4 reacties

Boete voor trekker op snelweg naar Brussel

Brussel - Boeren die maandag met de trekker over de snel weg naar Brussel zijn gereden, kunnen een boete verwachten.

Op voorhand was met boerenorganisaties en de organisatie van de betoging afgesproken dat de boeren via de secundaire wegen naar Brussel zouden rijden. De politie zou de kruispunten op hun reis blokkeren. Desondanks hebben meerdere boeren de snelweg naar Brussel genomen. Dat is door de lage snelheid gevaarlijk en verboden. De trekkerbestuurders riskeren een boete van €55. Wie bovendien politiebevelen genegeerd heeft, kan voor de politierechtbank gedaagd worden.

Cadeautjes te verwachten

De processen verbaal worden doorgestuurd naar lokale politierechtbanken, die per geval oordeelt over de strafmaat. Dat kan intrekking van het rijbewijs zijn, maar ook een boete die in België tot €3.000 euro kan oplopen. Of er Nederlandse boeren gesignaleerd zijn op de snelweg, wil een woordvoerster van de Belgische Federale Politie niet zeggen. "Maar als die er bij zijn, zullen die ook een cadeautje van ons kunnen verwachten."

Vernielingen op Schumanplein

Ook onderzoekt de politie wie vervolgd kan worden voor de aanzienlijke schade en rond het Schumanplein. Vier agenten raakten gewond tijdens de schermutselingen tussen de boeren en de ME; zij werden geraakt door stenen en voetzoekers. Een agent is voor tien dagen arbeidsongeschikt. Op en om het plein sneuvelden ruiten, werden terrasafsluitingen vernield, elektriciteitscabines in brand gestoken, bomen ontworteld en een bank uit de grond gerukt. De politie analyseert camerabeelden om verdachten aan te kunnen wijzen.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  En in den Haag word een hele wijk kapot geslagen en wat door onze burgemeester met de schade, betaalt de belastingbetaler wel.
  Zucht

 • snufferman

  Blijf gewoon met je poten van andermans spullen af maakt niet uit wie

 • fransderondhoeven

  schaf dan de voetbal ook maar af daar is het nog erger en dat betaald ook de belastingbetaler dus ook de werkende boeren

 • krulsaart

  En hoe gaan ze die boeren dan achterhalen?
  Volgende week een extra uitzending van Opsporing Verzocht?

Of registreer je om te kunnen reageren.