Home

Nieuws 3 reacties

'Boer verantwoordelijk voor veiligheid silo'

Den Haag - De veiligheid van voersilo's is de verantwoordelijkheid van de eigenaren. Dat zegt mengvoerbedrijf Agrifirm desgevraagd naar aanleiding van het ongeval met een voersilo in Liempde (Noord-Brabant) waarbij een chauffeur van het bedrijf om het leven kwam.

De betrokken veehouderijbedrijven zijn eigenaar van en verantwoordelijk voor de voersilo's die ze op hun bedrijf hebben staan, aldus het bedrijf.

Attent op onveilige situaties

Hoewel het bedrijf geen inspecties of controles uitvoert, attendeert de voerleverancier zijn afnemers wel op zichtbaar onveilige of vuile situaties.  Eigenaren van de silo's wordt gevraagd de probleme n op te lossen.

Gedegen opleiding

Betrokken chauffeurs krijgen "een gedegen opleiding om goed, veilig en klantvriendelijk te werken op zowel boerenerf, de weg als de fabriekslocatie", aldus een woordvoerder van Agrifirm. "En daarbij is ook aandacht voor hoe te handelen bij mogelijk onveilige situaties."

Onderzoek ongeval gaande

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in Liempde duurt nog voort. Daar kunnen nog geen mededelingen over worden gedaan.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Ook de verkopende siloproducent is verantwoordelijk, samen met de boer.

  • Piet Piraat

    Ach die silo was al jaren rot onder. Daar is de siloproducent niet meer verantwoordelijk voor. Dat ding was oud. Heel oud. Leer ervan.

  • koeboertje

    Juist piet piraat als eigenaar ben je zelf de eindverantwoordellijke op je erf, en dien je er voor te zorgen dat iedereen die op jou erf komt veilig kan werken .

Of registreer je om te kunnen reageren.