Home

Nieuws

Amazon test bezorging verse landbouwproducten

Seattle - Bezorggigant Amazon.com test in de Amerikaanse staat Californië samen met Fresh Nation een bezorgdienst van verse producten van de boer. Het heet het Farmers Market Direct-programma.

Verse producten van hoge kwaliteit, van groente tot kruiden, van fruit tot vlees, allemaal afgeleverd binnen 36 uur na de oogst, besteld met een muisklik.

Het is een proefprogramma voor een nieuw businessmodel dat naar heel de Verenigde Staten moet worden uitgebreid in de nabije toekomst. Fresh Nation levert nu via Amazon in Los Angeles, in de provincies Orange en San Diego, fruit- en groentemanden in grote ($59) en kleine ($39) formaten.

Lokale producten beschikbaar maken en boer helpen

Fresh Nation is het geesteskind van de voormalige techneut Tony Lee. "Mensen kunnen niet alle lokale verse producten krijgen die ze willen hebben, omdat kopen op een boerenmarkt of bij de boer zelf maar een paar uur per dag mogelijk is", aldus de Los Angeles Times.

Fresh Nation wil verse, lokale producten beschikbaar maken voor de consument en aan de andere kant de boer helpen met de verkoop van zijn producten.

AmazonFresh

Lee creëerde een enorme database van boeren marktkooplui in het hele land en organiseerde de logistiek. Na testen in de oostkust ging het bedrijf naar Amazon en zo werd de bezorgservice AmazonFresh in het leven geroepen. Amazon bezorgt al vers voedsel aan miljoenen mensen, maar de lokale producten zijn nieuw.

Een enigszins vergelijkbaar programma in Zuid-Californië, Good Eggs, mislukte eerder deze maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.