Home

Nieuws

1.300 vergunningaanvragen in PAS

Den Haag - Sinds de invoering van het Programma Aanpak Stikstof zijn meer dan 1.300 vergunningaanvragen ingediend met gebruikmaking van het Aerius-programma.

Vorige week zijn de eerste reserveringen gedaan voor ontwikkelingsruimte voor de vergunningaanvragen. De provincie Zuid-Holland was daarmee de eerste voor een veehouder in de omgeving van de Nieuwkoopse Plassen en De Haeck.

De eerste officiële ter inzagelegging van een Natuurbeschermingswetvergunning, waarvoor Aerius is gebruikt zal waarschijnlijk deze of volgende week plaats hebben.

Ontwikkelingsruimte op

In de eerste twee maanden na de invoering zijn 1.300 vergunningaanvragen en 850 meldingen gedaan in het kader van het PAS. Voor een beperkt aantal gebieden kan geen melding meer worden gedaan, omdat  95 procent van de ruimte die daarvoor was gereserveerd, is opgebruikt. Het betreft de Natura2000-gebieden Alde Feanen, Lieftinghsbroek, Duinen Ameland, Duinen Schiermonnikoog, Rijntakken, Vlijmens Ven, Moerputten & Bossche Broek, Deurnse Peel & Mariapeel, Veluwe, Van Oordt's Mersken, De Wieden, Maasduinen en Drentsche Aa.

Of registreer je om te kunnen reageren.