Home

Nieuws

Zware buien in het oosten

Hilversum - Het oosten en zuidoosten van het land hebben vrijdag te maken gehad met flinke buien. Lokaal is er volgens Weerplaza 30 millimeter regen gevallen.

Het heeft ook behoorlijk geonweerd. De regen zorgde voor problemen op de weg. Op de A2 moest er volgens Rijkswaterstaat bij het Limburgse Roosteren een rijstrook worden afgesloten vanwege water op de weg. De buien trekken geleidelijk weg en dan laat de zon zich weer geregeld zien.

Mogelijk overlast en hagel

Maar vrijdagavond wordt er opnieuw veel regen verwacht. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en er is kans op wateroverlast. Ook in de Limburgse heuvels kunnen stortbuien wellicht voor problemen gaan zorgen, omdat er de afgelopen weken weinig regen is gevallen. Zaterdagochtend trekken de buien weg en gaat de zon weer schijnen.

Niet is zo lokaal als het weer. Uw werkzaamheden beter plannen en optimaal gebruik maken van de weersverwachting op uw locatie? Boerderij helpt met agrarisch weer op maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.