Home

Nieuws

Wageningen UR zoekt partners PPS-project

Wageningen - Wageningen UR zoekt bedrijven met organische reststromen uit verschillende industrieën om het effect van uiteenlopende organische materialen te testen op verhoging van de bodemweerbaarheid tegen diverse schimmel- en aaltjesziekten.

Joeke Postma, bodemexpert bij Wageningen UR over het project rond Plantaardige Productiesystemen (PPS): "In eerder onderzoek en projecten met bedrijven hebben we aangetoond dat organische materialen zoals compost en verenmeel een positief effect hebben op de bodemkwaliteit."

"In het nieuwe project willen we samen met bedrijven kijken of ook andere organische reststromen geschikt zijn voor bodemverbetering. Je kunt daarbij denken aan reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie maar ook producten zoals champost, (vergiste) mest, gewasresten, algen/wieren, maaisel, digestaat en hout. Daarnaast zoeken we partners die bodemverbeteraars ontwikkelen en aan deze bodemverbeteraars nieuwe organische stoffen toe willen voegen om de kwaliteit te verhogen", aldus Postma.

Of registreer je om te kunnen reageren.