Home

Nieuws

Verder Groep nieuwe eigenaar Fullwood Packo Group

Vleuten – De Verder Groep neemt de Britse Fullwood Packo Group in zijn geheel over. Dat heeft het Nederlandse familiebedrijf bekend gemaakt.

De Fullwood Packo Group, eveneens een familiebedrijf, is actief in melksystemen, koelsystemen voor melk en specialistische producten voor de voedings- en farmaceutische industrie.

€50 miljoen omzet

De divisie Melksystemen opereert onder de merknaam Fullwood en is volgens Jochem Ballot, Business Development Manager bij de Verder Groep, goed voor een omzet van rond de €50 miljoen. De divisies Koeling en industrie vallen onder het merk Packo.

Drie belangrijke takken

De Verder Groep bestaat uit drie belangrijke takken. Verder Liquids is gespecialiseerd in de levering van industriële pompen. Verder Scientific levert machines voor laboratoria. Via investeringstak Pindustry investeert de Verder Groep in bedrijven in de Benelux, Duitsland en zoals genoemd ook het Verenigd Koninkrijk.

Aanvulling op bestaande activiteiten

Met Fullwood begeeft de Verder Groep zich op nieuw terrein, al was de onderneming al wel leverancier van pompen voor melkinstallaties. Packo vormt juist een mooie aanvulling op bestaande activiteiten, zo licht Ballot toe. Dat betekent volgens hem niet dat de onderneming geen belang hecht aan het uitbouwen van de Fullwood-activiteiten. Het gaat om een investering voor de lange termijn. Doel is dat de verschillende bedrijfsactiviteiten elkaar versterken. Begin dit jaar introduceerde Fullwood nog haar nieuwe melkrobot de Merlin 2. De melkrobot is volgens Ballot goed ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.