Home

Nieuws 2 reacties

Van Hoof vicevoorzitter ZLTO

Den Bosch - Toon van Hoof wordt in november vicevoorzitter van de ZLTO. Hij zal vanaf dat moment geen voorzitter meer zijn van de ZLTO-vakgroep Melkveehouderij. Voor die functie wordt een opvolger gezocht.

Van Hoof kan de functies van vakgroepvoorzitter, commissaris bij Vion en de landelijke functies in de vakgroep melkveehouderij en de portefeuille diergezondheid en dierenwelzijn niet blijven combineren met de functie van vicevoorzitter. "Dat wordt te veel."

De functie van ZLTO-vicevoorzitter komt vrij door het vertrek van Peter de Koeijer in november aanstaande bij de algemene vergadering.

Dat is ook het moment dat Van Hoof zijn huidige functie als voorzitter van de ZLTO-vakgroep melkveehouderij neerlegt. Van Hoof blijft tot november 2016 wel lid van de vakgroep. ZLTO heeft inmiddels de procedure opgestart om in november een kandidaat vakgroepvoorzitter voor benoeming te kunnen voordragen.

Ook in Federatieraad

Door het vicevoorzitterschap verandert landelijk ook het een en ander. De Koeijer is lid van de Federatieraad van LTO Nederland. Die functie zal Van Hoof ook overnemen. Van Hoof blijft als portefeuillehouder diergezondheid en dierenwelzijn lid van het landelijk dierlijk overleg, maar maakt in november in de landelijke vakgroep plaats voor de nieuwe ZLTO-vakgroepvoorzitter.

Binnenkort wordt de vacature voor vakgroepvoorzitter opengesteld. (Bron: Nieuwe Oogst)

Laatste reacties

  • leftturn

    ik voorzie compleet nieuw elan binnen zlto met de aanstelling van deze jeugdige zestiger. ook alle tastbare successen van zijn bestuurlijke loopbaan tonen dit aan. het tijdperk van ietwat arrogant en weinig democratisch besturen is voorbij! 

  • maxisprint


    Zeeland word vergeten binnen de ZLTO ...

Of registreer je om te kunnen reageren.