Home

Nieuws 2 reacties

Rabobank voorspelt meer fusies voedingsbedrijven

Utrecht – Fusies en overnames nemen verder toe in de voedingssector volgens Rabobank Food en Agri.

Analisten van de bank noemen onder meer Ahold en ForFarmers als favoriete bedrijven in de voedingssector die goede papieren hebben voor verdere groei. Dat schrijft de bank in een recent verschenen rapport over de voedingssector. Belangrijke redenen voor meer fusies en overnames zijn: er zijn weinig mogelijkheden voor zelfstandige groei en forse concurrentie maakt versterking nodig. Tegelijkertijd zijn over het algemeen de balansposities sterk en de rente laag, is er een actieve rol voor durfinvesteerders en maakt de lage euro bedrijven goedkoper voor investeerders uit bijvoorbeeld Amerika.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Hopelijk gaan die fusies niet door.

  • Zuperboer

    t Is natuurlijk prachtig voor de bonus van de TOPPERS binnen deze concerns al die fusies, maar t is te hopen dat ze de klant die aan de basis van het succes staat op de korte en lange termijn ook binnen de deur houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.