Home

Nieuws 1 reactie

Potash Corp herhaalt overnamebod K+S

Kassel - De Canadese kalimijnuitbater Potash Corporation of Saskatchewan heeft vrijdag zijn overnamebod van eind juni op het Duitse K+S herhaald.

Dat heeft K+S meegedeeld. Potash Corp zegt in een schrijven aan het Duitse kalikunstmestconcern dat het nog steeds mikt op een overeenkomst met K+S om de activiteiten te bundelen. De Canadezen handhaven de prijs die ze daarvoor over hebben: €41 per aandeel K+S. De Duitsers wezen het bod eerder af als te laag. Een fusie zou tot een globaal leidend concern leiden op de globale kalimarkt.

Eén reactie

  • ed12345


    Potash Corp kreeg een paar jaargeleden een keurig koekje van eigen deeg

    er was zogenaamd niet genoeg en dreef de prijs op tot bijna $800 per ton retail

    onder het motto ze hebben het toch nodig .De lokale dealers hadden wel ingeslagen maar met zulke prijzen ook niet te gek .Heel simpel voor die prijs is er zo goed als niks verkocht Resultaat PotashCorp moest veel mensen ontslaan en mijnen tijdelijk dicht gooien en de lokale verkoper zat met een grote financiele kater 

Of registreer je om te kunnen reageren.